Náš jubilant Bc. Jaroslav Zoldfay

 

Jaro sa narodil, chodil do školy, oženil sa, mal deti, bol synom, otcom, strýkom, učiteľom, priateľom, živnostníkom, remeselníkom, majstrom a popri tom veľkým športovcom. Známe sú jeho úspechy v cyklistike, rád lyžuje, cestuje a zabáva svoje okolie. Neskôr mu narástly fúzy a stal sa naším lektorom. Mal rád O plyny, neskôr F plyny a  postupne si obľúbil aj vybrané prírodné plyny. 

Huncútstvo,  nákazlivý smiech, nekonečný hlad, spomienky na minulosť,  opozícia súčastnosti a vlastná vízia budúcnosti a to všetko prepletené vtipmi sa stali povestné. 

Jaro v rokoch 2007-2010 prispeval na našich konferenciách do sekcie Pani Porucha. 

Z príspevkov vyplynuli Jarove poučenia: 

 

Kto nemeria, nevie. Never vždy tomu, čo čítaš!  Meraj!

Ponáhľaj sa pomaly, pracuj najprv hlavou, až potom rukami!

 Jaro merania vždy presadzoval a upozorňoval na dôležitosť zapísania nameraných hodnôt v záznamníku. To uľahčí diagnostiku vývoja stavu a porúch chladiaceho okruhu. 

 

Jaro nás reprezentuje vo svete

Bc. Jaroslav Zoldfay, ako reprezentant Zväzu, navštívil viaceré podniky, školiace pracoviská v štátoch EÚ v rámci spolupráce najmä s učiteľmi v Českej republike a programu REAL Alternatives. Jaro patrí do generácie učiteľov, ktorá sa dobre poznala s kolegami v Česku. Keďže školský systém sa nahrádza duálnym, klasických učiteľov chladenia ubúda.

 

Viac informácií nájdete v časopise Správy 2/2021