Nasledujúca konferencia IIR v Bratislave

 

Nasledujúca konferencia

Po zvážení všetkých svetových podujatí, ktoré by potencionálne mohli kolidovať s našou kompresorov prevážil názor zorganizovať konferenciu v septembri 2024. V tom roku sa koná podobná konferencia v júli v Purdue v USA a Chillventa výstava v októbri a tak sa usúdilo, že september je pre našu konferenciu s celosvetovou účasťou vhodný.               

 

O štyri roky 11. IIR konferencia v Bratislave

Bratislava je mesto s dlhou históriou. Najstaršie dôkazy o osídlení pochádzajú z roku 5 000 p. N. L. Medzi prvými národmi, ktoré sa tu usadili, boli Kelti, Nemci a Rimania. Prvý písomný doklad o meste je však zo salzburských letopisov z roku 907. V roku 1291 dal Ondrej III. Bratislave mestu práva. 

Najstaršou budovou v Bratislave je Korunná veža, ktorá je z roku 1245. V roku 1465 založil Mathias Corvinius prvú univerzitu na Slovensku Academia Istropolitana. Počas jedného obdobia Rakúsko-Uhorska bola Bratislava hlavným mestom. V rokoch 1563 až 1830 tu bolo korunovaných 10 kráľov, 1 kráľovná a 8 manželiek kráľov. V roku 1805 tu bol podpísaný bratislavský mier.

 

V Bratislave je veľa historických pamiatok. Napríklad Bratislavský hrad, Dóm svätého Martina, Slovenské národné divadlo, Primaciálny palác, Prezidentský palác, Palffyho palác, Michalská brána, Stará radnica, Dom u dobrého pastiera a mnoho ďalších. Dnes je Bratislava hlavným mestom Slovenskej republiky, má tu kanceláriu prezidenta, je tu Národná rada spolu s najdôležitejšími kultúrnymi, priemyselnými a vedeckými inštitúciami.

 

Viac informácií nájdete v časopise Správy 02/2021