Synergia vykurovania a chladenia s budovami pre budúcnosť

 

  Synergia vykurovania a chladenia s budovami pre budúcnosť

Ing. Vladimír Orovnický, prezident SZ CHKT

Dňa 11.02.2021 sa konalo stretnutie členskej schôdze a správnej rady združenia Budovy pre budúcnosť ( BPB )  prvý krát za účasti zástupcu SZCHKT. Samozrejme vzhľadom na aktuálnu situáciu v online prostredí. Na začiatku predstavil zástupca zväzu Ing. Vladimír Orovnický naše združenie a jeho aktivity na Slovensku. 

Zhrnutie aktivít BPB v roku 2020

za zmienku stojí publikácia 10 pozičných dokumentov a analýz, pripomienkovanie 7 legislatívnych dokumentov, pôsobenie v 5 pracovných skupinách, realizácia 4 prieskumov u verejnosti, organizácia 9 verejných podujatí pre približne 700 účastníkov. Témy BPB sa podarilo komunikovať vo viac ako 200 mediálnych výstupoch. Boli odprezentované priority a ciele pre rok 202, tieto sa dajú zhrnúť do 6 okruhov z ktorých 3 sú považované za nosné témy a 4 sú doplnkové. Ciele 2021 sú:

Do správnej rady bol tiež nominovaný zástupca nášho zväzu

Ciele združenia na rok 2021 vykazujú možnú silnú synergiu s témami ktoré v budúcnosti budú ovplyvňovať prácu našich členov. Budeme sa komunikovať v rámci združenia hlavne témy ktoré sú z oblasti obnoviteľného chladenia a vykurovania a môžu pomôcť pri nastavení budúcej legislatívy, ale hlavne budú mať vplyv na nárast systémov s tepelnými čerpadlami uvedených na trh ktorý je priamo spojený so znižovaním energetickej spotreby v budovách a tým pádom aj znižovaním emisií CO2.

 

Viac informácií nájdete v časopise Správy 3/2021