Drišľak a Stand up Comedy v Humne na konferencii SZ CHKT

 

Drišľak v Humne na konferencii SZ CHKT

Skupina Drišľak prvýkrát použila oficiálny názov 4.11.1988 v zoskupení ozembuch Viliam Kalman, harmonika Milan Bača a sólo spev, hovorené slovo Jozef Prosak, za krátky čas sa pridajú na jeden rok husle Juraj Tiňo, spev a gitara Ján Feničin a Pavol Antuš. Kúpou kontrabasu do skupiny, na inzerát prichádza Peter Treciak, v roku 1992 odchodom Jozef Prosaka prichádza sólo spev a komik Jano Jakubčin, kde sa stabilizuje zoskupenie v zložení: Sólo spev – Ján Jakubčin Basa – Peter Treciak Harmonika – Milan Bača Ozembuch – Viliam Kalman Gitara – Pavol Antuš

Príchodom huslistu Ľubomíra Galisa sa zvyšuje úroveň po muzikálnej stránke skupiny, po odchode harmonikára Milana Baču funguje skupina v tomto zložení dhší čas, kde sa východniarskej skupine darí prebíjať aj v uspešnej vlastnej zábavnej relácii Drišľakoviny vo verejno-právnej televízií v rokoch 2001- 2010, kedy odchádza Peter Treciak a nahrádza ho mladý Ján Pankuch.

Po chorobe a tragickej smrti Ľubomíra Galisa prechádza Ján Pankuch z basgitary na sólo husle a za basgitaru prichádza Jozef Mašlej.

 

Stand up Comedy – Silné reči – na konferencii SZ CHKT

So Simonou Salátovou

Simona Salátová pred tromi rokmi prekvapila svojím humorom ako súťažiaca v ČESKO SLOVENSKO MÁ TALENT, odkiaľ sa odrazila a dnes je z nej slávna slovenská stand-up komička a členka skupiny Silné reči. Najnovšie táto dáma plná energie a vtipu prijala pozvanie do šou Petra Marcina Neskoro večer, kde znova predviedla vystúpenie, ktoré dostane každého do kolien.

Ťažký údel bežnej ženy, problémy s mužmi a denné strasti, s ktorými sa potýkajú dámy takmer v každom veku, sú základné témy stand-up komičky Simony Salátovej. Tá svojím príchodom na scénu zaplátala dieru medzi humoristami a dnes zabáva nielen rovnaké pohlavie, ale aj mužov.

 

Spoločne s Oľgou Moravanskou a Pavolom Hamelom sa Simona ukázala v talkshow Neskoro večer, kde divákov a moderátora Petra Marcina ohúrila svojím krátkym výstupom a problémoch žien. Celulitída, obočie, intímny život s mužom a sebavedomie spojila stand-up komička do vtipného monológu, v ktorom sa nájde nie jedna baba. Veď posúdite samy! 

 

Viac informácií nájdete v časopise Správy 6/2021